Buitengewoon bijzonder tuinbeheer

v

Wij komen zo vaak langs als we hebben afgesproken. Met sommige particulieren is dat elke maand 1 dag en bij anderen elk kwartaal een paar dagen. Het kan gaan om enkel het grasveld te maaien maar ook om elk seizoen wat andere beplanting neer te zetten zodat u altijd kleur in uw tuin heeft. In een contract leggen we precies vast wat we doen en wanneer.

 

 

Snoeien van Bomen

 

Ook voor het snoeien van bomen op moeilijk bereikbare plaatsen bent u bij Vertumnus aan het juiste adres. Samen met de expertise van een specialistisch boomverzorgingsbedrijf (ETW/ETT gecertificeerd), kappen wij bomen die té dicht bij gebouwen staan, of op lastig bereikbare plaatsen. In dergelijke gevallen wordt de boom meter voor meter afgezaagd, in stukken gezaagd en afgevoerd.

 

De grondbeginselen van tuinbeheer

Gezonde tuinplanten hebben minder snel last van plagen en ziektes. Vertumnus besteedt tijd om een gezonde grond te krijgen en zorgt mede daardoor voor duurzaam tuinbeheer. We zoeken naar planten en struiken die passen bij het klimaat en bodem in uw tuin. En natuurlijk houden we rekening met de zon en de schaduw en het beste effect op uw planten. We gaan mee met wat de natuur ons te bieden heeft, nooit ertegen in.

“Echte gezonde planten beginnen bij een gezonde bodem”

Specialisme in tuinbeheer

Insecten goed voor bloemen en vruchten, leuk voor kinderen

Het werkt twee kanten op. Voor kinderen is het leuk om de kleine beestjes te bestuderen en de insecten ruimen bladluis op en helpen met de bestuiving.

Insectenhotel

Wilt u ook een insectenhotel in uw tuin?


Klein tuinbeheer

Dit is een specialisme wat Vertumnus bijzonder ligt. Meestal over een kopje koffie bespreken we dat ene perkje of dat plekje waar u in de zomer wilt kunnen zitten om te genieten van uw tuin. Juist uw persoonlijke wensen en smaak, maakt dit werk zo boeiend en belonend voor ons. Iedereen kan een grasveld maaien, maar niet iedereen maakt dat hoekje in de tuin met zoveel plezier precies zo als u het nodig heeft.

Behoud van het groene erfgoed

Ons groen ruimtelijk erfgoed is waardevol, maar ook erg kwetsbaar. Restauratie, zorgvuldig onderhoud en (instandhoudings-) beheer van dit erfgoed vraagt daarom om historische kennis, expertise en specialisatie. Vertumnus past het gebruik van historisch bomen- en planten op buitenplaatsen, in tuinen, parken en landschappen met liefde toe. Specialistische kennis en uitwisseling van vakervaring doen we op bij bijeenkomsten over ons groene erfgoed.

 

Natuurlijk zo natuurlijk mogelijk

vogels in de tuin

Voor uw genot maar bovenal voor vogels en insecten kiest Vertumnus voor zolang mogelijk bloeiende planten, bomen en struiken met een dichte takkenstructuur en ruwe schors, bloemen en eetbare vruchten. Hierdoor hebben insecten en vogels lange tijd voedsel en een schuilplaats. En op hun beurt zorgen ze ondermeer voor bevruchting van uw groen en het opeten van luis en ander gespuis. Zo heeft u nog meer om van te genieten in uw tuin.

Permacultuur: de eetbare tuin

Permacultuur is een ontwerpsysteem en bevat een aantal handige gereedschappen om ecosystemen mee te ontwerpen. Het is in Nederland inmiddels redelijk bekend maar het is nog geen volledig ingeburgerd begrip zoals het in Engeland en Australië al wel is. Het doel van permacultuur is samenwerking tussen de mens en haar omliggende natuur gericht op een lange termijn overleving van beide. Met permacultuur kun je een lekkere eetbare tuin ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is.


 

Plantsoenen om te zoenen

In de ogen van Vertumnus is een plantsoen mooi als er in elk seizoen iets moois te zien is, geeen zwerfvuil te bekennen is, mensen en dieren kunnen ontspannen, maar dan wel zonder hondenpoep. Vertumnus voert ondermeer de volgende werkzaamheden uit:
- wieden, schoffelen en uitharken;
- verzamelen en afvoeren van zwerfafval;
- gras verzorgen en graskant steken.
Daarnaast beplanten en verzorgen we de mooiste borders

Verticuteren

Naast water en voedsel hebben wortels van planten ook lucht nodig om te leven en te overleven. Verticuteren zorgt voor een goede groei en voorkomt mosvorming. Wij verticuteren in april, mei of augustus en september. Het gazon groeit in deze maanden het best en zal zo snel herstellen

 

top